Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Μετά τη Harley Davidson και η Jack Daniel’s τερματίζει τη woke φρενίτιδα – Ουράνια τόξα και καπιταλισμός δεν πάνε μαζί

 



Καταγραφή

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η εταιρεία παραγωγής ουΐσκι Jack Daniel’s έκανε διακρίσεις εις βάρος

των λευκών, ετεροφυλόφιλων ανδρών κατά τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού. Αυτό αποτελεί πλέον παρελθόν. Τα αριστερά δάκρυα αρωματίζουν το υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ.

Για άλλη μια φορά, μια εταιρεία ξέφυγε από την woke πορεία, η οποία φάνηκε να καθορίζει τόσο φυσικά το γενικότερο πνεύμα της εποχής τα τελευταία χρόνια. Αφού η κατασκευάστρια εταιρεία των θρυλικών μοτοσικλετών Harley-Davidson δήλωσε πρόσφατα δημοσίως ότι δεν θα απασχολεί πλέον το προσωπικό της σύμφωνα με τα λεγόμενα κριτήρια διαφορετικότητας, ισότητας και συμπεριληπτικότητας, η αμερικανική εταιρεία παραγωγής αλκοόλ Brown-Forman, από τα αποστακτήρια της οποίας προέρχεται, μεταξύ άλλων, η γνωστή μάρκα ουΐσκι Jack Daniel’s, ανακοίνωσε τώρα και στους υπαλλήλους της ότι διακόπτει το πρόγραμμα διαφορετικότητας, ισότητας και συμπεριληπτικότητας. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον ευνοιοκρατία προς τους μαύρους, τις γυναίκες ή άλλες αυτοαποκαλούμενες ευπαθείς ομάδες.

Η εταιρεία παραγωγής κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών από το Λούισβιλ του Κεντάκι εξήγησε την απόφασή της σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους της: «Ο κόσμος έχει εξελιχθεί, η επιχείρησή μας έχει αλλάξει, ενώ και το νομικό και μη περιβάλλον έχει αλλάξει δραματικά, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Αυτό κατά κάποιο τρόπο δεν ακούγεται πλέον σαν ο σταθερός woke καπιταλιστής Woke, εικόνα με την οποία η Brown-Forman είχε παρουσιαστεί σε πολλές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία συμμετείχε επανειλημμένα σε εκστρατείες προβολής αρετών (virtue signaling), στις οποίες τοποθετήθηκε σαφώς πολιτικά στο πλευρό των ενίοτε εντελώς αντι-λευκών λεγόμενων ομάδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αριστερά έως την άκρα αριστερά. Ακολούθησε επίσης μια πολιτική προσλήψεων κατά την οποία οι γυναίκες και οι μειονότητες, όπως οι ομοφυλόφιλοι, οι τρανσέξουαλ, τα άτομα με αναπηρία και οι έγχρωμοι, λαμβάνονταν πρώτα υπόψη κατά την πλήρωση κενών θέσεων εργασίας πριν καν εξεταστεί η πρόσληψη λευκού άνδρα.

Το λόμπι του ουράνιου τόξου απευθύνει έκκληση για μποϊκοτάζ
Η εταιρεία θεωρούσε ότι βρισκόταν στην ασφαλή πλευρά με αυτή τη μορφή διάκρισης, επειδή προφανώς θεωρούσαν στους κύκλους του διοικητικού συμβουλίου ότι η πολιτισμική μαρξιστική προπαγάνδα είχε πείσει επιτυχώς το αμερικανικό κοινό ότι δεν μπορεί να υπάρχει ρατσισμός κατά των λευκών. Εξάλλου, εξακολουθούσαν να είναι προνομιούχοι ακόμη και αν ήταν άνεργοι και σαφώς πλεονεκτούσαν όταν προσπαθούσαν να επιστρέψουν στην εργασία τους – σε σύγκριση με τα «πραγματικά θύματα του κοινωνικού αποκλεισμού».

Λοιπόν, οι ιδιοκτήτες βαρελιών βελανιδιάς από την Πολιτεία της «κυανής χλόης» (Bluegrass) ήταν προφανώς σε λάθος δρόμο, όπως έκαναν πρόσφατα απολύτως σαφές πολυάριθμοι δυσαρεστημένοι πελάτες. Όπως και η Harley Davidson, έτσι και οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου Jack Daniel’s αποσύρονται από το σύστημα βαθμολόγησης της οργάνωσης λόμπι των ΛΟΑΤΚΙ «Human Rights Campaign», η οποία αξιολογεί τις εταιρείες ανάλογα με το πόσο καλά ενσωματώνουν τις σεξουαλικές μειονότητες στις δραστηριότητές τους, στο πλαίσιο της εσωτερικής τους αναπροσαρμογής.

Η Jack Daniel’s δεν πέφτει πάνω σε δέντρο ενώ βρίσκεται σε κατάσταση μέθης
Οι πολυάριθμες queer ενώσεις στις ΗΠΑ αντέδρασαν αναλόγως αγανακτισμένες στη στροφή των δύο εταιρειών πίσω στην κανονικότητα και κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να μποϊκοτάρουν από εδώ και στο εξής την Jack Daniel’s και τη Harley Davidson. Και οι δύο εταιρείες είναι πιθανό να έχουν συνυπολογίσει την απώλεια αυτής της πελατείας, η οποία είναι μάλλον διαχειρίσιμη γι’ αυτές. Σε περίπτωση αμφιβολίας -ακόμη και το 2024- είναι προφανώς προτιμότερο να είναι κανείς λίγο λιγότερο woke παρά να διακινδυνεύσει να χρεοκοπήσει.

Τουλάχιστον αν μια εταιρεία έχει ακόμα μερικούς ανθρώπους να κάθονται στην αίθουσα συνεδριάσεων που δεν έχουν πέσει με τέρμα γκάζι πάνω σε ένα δέντρο χωρίς κράνος και με άφθονο ουίσκι από τη δική τους παραγωγή στο αίμα τους – και των οποίων το μυαλό βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση που μπορεί να διακρίνει μεταξύ ιδεολογικού-εξτρεμιστικού ευσεβούς πόθου και οικονομικής λογικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: