Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Ο πρώην ιδρυτής της Greenpeace Πάτρικ Μουρ λέει ότι η κλιματική αλλαγή βασίζεται σε ψευδείς αφηγήσεις. Η Αριστερά «καπέλωσε» την Greenpeace

 



 


Ο Πάτρικ Μουρ, ένας από τους ιδρυτές της Greenpeace, ανέφερε σε ένα email που περιήλθε στην κατοχή της Epoch Times ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν να εγκαταλείψει την Greenpeace ήταν πολύ σαφείς: «Η Greenpeace “καπελώθηκε” από την πολιτική αριστερά όταν συνειδητοποίησαν ότι υπήρχαν χρήματα και δύναμη στο περιβαλλοντικό κίνημα. Οι [φιλοαριστεροί] πολιτικοί ακτιβιστές στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη μετέτρεψαν την Greenpeace από μια οργάνωση με βάση την επιστήμη σε μια οργάνωση συγκέντρωσης πολιτικών πόρων», δήλωσε ο Μουρ.


Ο Μουρ εγκατέλειψε την Greenpeace το 1986, 15 χρόνια μετά τη συνίδρυση της οργάνωσης.


«Το “περιβαλλοντικό” κίνημα έχει γίνει περισσότερο ένα πολιτικό κίνημα παρά ένα περιβαλλοντικό κίνημα», είπε. «Επικεντρώνονται κυρίως στη δημιουργία αφηγήσεων, ιστοριών, που έχουν σχεδιαστεί για να ενσταλάξουν φόβο και ενοχές στο κοινό, ώστε το κοινό να τους στείλει χρήματα».


Είπε ότι δρουν κυρίως πίσω από κλειστές πόρτες με άλλους πολιτικούς πράκτορες στα Ηνωμένα Έθνη, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ κ.ο.κ., τα οποία έχουν κυρίως πολιτικό χαρακτήρα.


Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή [Intergovernmental Panel on Climate Change-IPCC] «δεν είναι επιστημονικός οργανισμός», είπε. «Είναι ένας πολιτικός οργανισμός που αποτελείται από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό και το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών».


«Η IPCC προσλαμβάνει επιστήμονες για να τους παρέχει “πληροφορίες” που υποστηρίζουν το αφήγημα περί “κλιματικής έκτακτης ανάγκης”».

https://theepochtimes.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για όσους ενδιαφέρονται, ένα ντοκιμαντέρ που αναλύει την φιλοσοφία πίσω από αυτά που γίνονται.
Βιοηθική και η Νέα Ευγονική:
https://odysee.com/@Veritas16:0/bioethics:6