Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

ΠΟΛΙΤΙΚOΣ ΣΕΙΣΜΟΣ: Ο SCHOLZ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ – ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟΝ PUTΙN ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ!

 



ΜΑΚ

Τηλεφωνική συνομιλία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G20 του Νοεμβρίου

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin εντός των επόμενων εβδομάδων.
Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.
Βάσει του δημοσιεύματος, το περιβάλλον του Scholz εξετάζει το ενδεχόμενο μιας τηλεφωνικής συνομιλίας ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G20 που είναι προγραμματισμένη να γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο στη Βραζιλία.
Όπως διευκρινίζεται, μέχρι στιγμής, η Γερμανία δεν έχει καταθέσει οποιοδήποτε επίσημο αίτημα στη Ρωσία.
Εάν το πράξει, τότε ο Scholz θα γίνει ο πρώτος Δυτικός ηγέτης (και μάλιστα της χώρας που προσφέρει τη μεγαλύτερη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία μετά τις ΗΠΑ) που θα επικοινωνήσει ξανά με τον Ρώσο πρόεδρο.
Η τελευταία επικοινωνία Scholz – Putin είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2022.Παραδοχή ήττας από την καταρρέουσα κυβέρνηση Scholz
Ο Scholz προσπαθεί να ανατρέψει την κατάρρευση της κυβέρνησής της, καθώς αναμένεται να υποβαθμίσει και την πρόβλεψή της για το ΑΕΠ της Γερμανίας, καθώς δεν αναμένει καθόλου ανάπτυξη το 2024, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.
Οι αξιωματούχοι στο Βερολίνο θα μειώσουν την πρόβλεψή τους για την ανάπτυξη το 2024 σε στασιμότητα, από 0,3% που προέβλεπαν προηγουμένως, στην καλύτερη περίπτωση.

Νέο πλήγμα για τον Scholz

Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα σήμαινε ένα ακόμη χαμένο έτος για μια οικονομία που έχει επιβαρυνθεί από την αδυναμία του βιομηχανικού της τομέα εν μέσω της διακοπής της παροχής φυσικού αερίου μετά την εισβολή στην Ουκρανία, καθώς και από την αδύναμη κινεζική ζήτηση και τον αγώνα της να στραφεί στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.Η προοπτική μηδενικής ανάπτυξης αποτελεί ουσιαστικά παραδοχή ήττας από την κυβέρνηση συνασπισμού και ένα ακόμη πλήγμα στο ρεκόρ του καγκελάριου Olaf Scholz , ο οποίος δεν έχει δει την οικονομία να αναπτύσσεται για δύο συνεχόμενα τρίμηνα από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Δεκέμβριο του 2021

Με τις εκλογές να απέχουν πλέον λιγότερο από ένα χρόνο, στενεύουν επίσης επικίνδυνα τα περιθώρια για να πετύχει κάποια ουσιαστική ανανέωση πριν πάει στους ψηφοφόρους, η δυσαρέσκεια των οποίων έχει ήδη εκδηλωθεί φέτος στις ψηφοφορίες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε ανατολικές πολιτείες.
Η τελική εκτίμηση της κυβέρνησης για το 2024 μπορεί να είναι ακόμη πιο αδύναμη από τη μηδενική ανάπτυξη, ανάλογα με τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες και την παραγωγή που θα ανακοινωθούν λίγο πριν από την ανακοίνωση της επικαιροποιημένης πρόβλεψης για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν στις 9 Οκτωβρίου, ανέφεραν οι άνθρωποι.
Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομίας εργάζονται επί του παρόντος για τη νέα πρόβλεψη, η οποία θα μπορούσε ακόμη να αλλάξει πριν από την τελική της έκδοση.
Καμία επέκταση, εάν αυτό μπορεί να επιτευχθεί, θα εξακολουθούσε να υπερβαίνει το αποτέλεσμα της συρρίκνωσης κατά 0,1% που αναμενόταν από τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας την περασμένη εβδομάδα.

Μια σειρά κακών ειδήσεων, από την απειλή της Volkswagen να κλείσει εργοστάσια στη Γερμανία έως την απόφαση της Intel να αναβάλει την απόφαση για επένδυση ύψους 30 δισ. ευρώ (33,5 δισ. δολάρια) για ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής τσιπ στα ανατολικά της χώρας, υπογραμμίζει τα πρόσθετα εμπόδια που πλήττουν την οικονομία.
Μαζί με την αδύναμη ζήτηση από την Κίνα και τον κίνδυνο επιστροφής του Donald Trump στον Λευκό Οίκο, η Γερμανία οδεύει προς μια τέλεια καταιγίδα που θα μπορούσε να συμπιέσει ακόμη περισσότερο το ΑΕΠ.
Οι ασθενέστερες προοπτικές ανάπτυξης θα έπλητταν τα φορολογικά έσοδα, γεγονός που θα μπορούσε να περιπλέξει περαιτέρω τις προσπάθειες του κυβερνητικού συνασπισμού να καλύψει το δημοσιονομικό κενό στο οικονομικό σχέδιο του 2025.
Ωστόσο, θα επέτρεπε επίσης περισσότερο καθαρό νέο δανεισμό – περίπου επιπλέον 2 δισεκατομμύρια ευρώ – βάσει ενός κανόνα για το χρέος που επιτρέπει στην κυβέρνηση να αναλάβει περισσότερο χρέος σε οικονομικά δύσκολες περιόδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: