Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ: ΣΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΙ! ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ Η ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ – ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΨΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΙΜΑ!

 



1935138306_0_0_2899_1631_1280x0_80_0_0_b618bdcc58a565a298cae546a19b42cb

“Υποσχέθηκαν 500 χιλιάδες”: τι είναι γνωστό για εκείνους που πραγματοποίησαν την τρομοκρατική επίθεση στον Κρόκο
ΜΟΣΧΑ,
«Είναι μεγάλη θλίψη και η επιθυμία να βοηθήσουμε μας στοιχειώνει», εξηγείται στη σειρά στο κέντρο μετάγγισης αίματος για θύματα στο Δημαρχείου Κρόκου. Αυτό που συνέβη σόκαρε τους πάντες. 133 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Και αυτός δεν είναι ο τελικός αριθμός – οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν να εργάζονται στο σημείο της τραγωδίας. Όλοι οι τρομοκράτες έχουν συλληφθεί και τώρα ανακρίνονται. RIA Novosti.

“Πηγαίνουμε στα σύνορα”

Renault Symbol εντοπίστηκε στην περιοχή ή στο Bryansk, 100 χιλιόμετρα από τη σύνορα με την Ουκρανία. Οι εγκληματίες αγνόησαν την απαίτηση της αστυνομίας να σταματήσει και άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο ανατράπηκε, ο οδηγός και τρεις επιβάτες ανασύρθηκαν από την καμπίνα και δεμένοι. Σε αυτή την περίπτωση, ένας από τους τρομοκράτες τραυματίστηκε.
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο δείχνει τον ύποπτο να γονατίζει, να τρέμει και να μην μπορεί να πει την ημερομηνία γέννησής του. Ο πράκτορας εκτός οθόνης λέει ότι ο τρομοκράτης δεν αισθάνεται καλά και πρέπει να περιμένει λίγο πριν συνεχίσει την ανάκριση.
Αξιωματικοί επιβολής του νόμου κοντά στην αίθουσα συναυλιών του Δημαρχείου Crocus, όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί - RIA Novosti, 1920, 23.03.2024

“Πυροβόλησαν ανθρώπους ασήμαντα.” Τι είναι γνωστό για την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου 

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, παραδίδεται ότι μέσω μιας πηγής προσφέρθηκαν να διαπράξουν μαζική δολοφονία για 500 χιλιάδες ρούβλια. Το μισό μεταφέρθηκε εκ των προτέρων στην κάρτα, το υπόλοιπο υποσχέθηκε και μετά την ολοκλήρωση της εργασίας. Παρείχαν και όπλα. Ποιος ακριβώς ήταν ακόμα άγνωστο.
Όλα από το Telegram
Κορνίζα βίντεο από τη σύλληψη ενός ατόμου που εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση στον Κρόκο
Οι ύποπτοι στάλθηκαν στη Μόσχα για ανάκριση από την Ανακριτική Επιτροπή της FSB. Η τρομοκρατική επίθεση σχεδιάστηκε προσεκτικά. Τα όπλα ήταν κρυμμένα σε μια κρυφή μνήμη.
Κατά τη διάρκεια αρκετών ωρών, αρκετοί ακόμη άνθρωποι συνελήφθησαν – συν ολικά 11 μέχρι στιγμής. Τέσσερα άτομα πυροβολήθηκαν. Είναι ιθαγενείς του Τατζικιστάν. Η επίσημη Ντουσάνμπε δεν επιβεβαιώνει.
Στον τόπο κράτησης των υπόπτων για την επίθεση στο Crocus στην περιοχή Bryansk
Crocus στην περιοχή Bryansk

“Άρχισε ο πανικός”

Ο Όλεγκ και η οικογένειά του βρίσκονταν στον τελευταίο όροφο του Κρόκου, στην αίθουσα όπου γινόταν ο διαγωνισμός χορού στην αίθουσα χορού. Ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ο πανικός άρχισε – ενήλικες και παιδιά έσπευσαν βιαστικά προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο Όλεγκ, με ένα μωρό εννέα μηνών στην αγκαλιά του, έψαχνε διέξοδο. Είδε τις σκάλες κάτω. Μαζί με άλλους άνδρες, γκρέμισε το φράγμα – όλοι όσοι ήταν κοντά σώθηκαν.
Δεν τα κατάφεραν όμως όλοι. Το πλήθος όρμησε από τη μια έξοδο στην άλλη. “Και μάλλον είναι κλειστό εκεί”, σχολιάζει ο συγγραφέας ενός βίντεο. Ευτυχώς, κατάφεραν να βγουν από το φλεγόμενο κτίριο.
Concert Hall Crocus City Hall - RIA Novosti, 1920, 23/03/2024

 

“Στην αίθουσα φώναζαν: “Ξάπλωσε! Ξάπλωσε κάτω!», «Στάσου!», προσθέτει μια άλλη κοπέλα. Η πόρτα, ευτυχώς ήταν ανοιχτή”, λέει η φίλη της.
Τόπος της τρομοκρατικής επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών του Δημαρχείου Crocus - RIA Novosti, 1920, 23.03.2024
«Προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του, αλλά δεν πέτυχε», λέει ένας γιος. “Και σήμερα το πρωί είδαμε ότι ήταν στη λίστα των θυμάτων. Είμαστε σοκαρισμένοι, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε…”
Ένα από τα θύματα εργαζόταν στο Crocus στον εκθεσιακό χώρο· η κοπέλα του έπρεπε να έρθει κοντά του το βράδυ για να βοηθήσει στη συναρμολόγηση της έκθεσης. Άργησε – αργά ελευθερώθηκε. Της έγραψε να πάει σπίτι. Έτσι έκανα. «Τότε η μαμά του τηλεφώνησε και είπε ότι ήταν νεκρός», κλαίει το κορίτσι. Σήμερα ήρθα να δώσω αίμα για τους τραυματίες.
Με εντυπωσίασε η ιστορία του θύματος, που προσποιήθηκε ότι ήταν νεκρή για να σωθεί. “Μας είδαν [οι τρομοκράτες], στάθηκαν στην έξοδο. Πυροβόλησαν.
Δεκάδες ασθενοφόρα συνέρρευσαν στον Κρόκο. Εθελοντές ήταν και σε υπηρεσία. Συμπεριλαμβάνονται ακτιβιστές της οργάνωσης νεολαίας «Εταιρεία Εθελοντών». “Φέραμε νερό, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης για τα θύματα, πρώτες βοήθειες και γιατρούς. Θα μείνουμε εδώ όσο πιο πολύ”, είπε ο εθελοντής σε ανταπόκριση του RIA Novosti.
Εργαζόμενοι ασθενοφόρων παρέχουν βοήθεια σε ένα θύμα κοντά στην αίθουσα συναυλιών του Δημαρχείου Crocus στη Μόσχα - RIA Novosti, 1920, 23.03.2024

Μαζική βοήθεια

Στον ίδιο τον Κρόκο, τα ερείπια καθαρίζονται. Εργάζονται εγκληματολόγοι και ανακριτές. Ψυχολόγοι επικοινωνούν με τους συγγενείς των θυμάτων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 153 θύματα. Τα πτώματα εξακολουθούν να αυξάνονται. Σε αυτή την περίπτωση, η οροφή του κτιρίου μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή.
Στα νοσοκομεία υπάρχουν 154 θύματα. “Υπάρχει πολύς κόσμος, περισσότερα από 500 άτομα έχουν ήδη γίνει δεκτά”, λέει η Anastasia Krishtaleva, εθελόντρια Κέντρο στο Αιμοδοσίας Gavrilov.
Ανάκριση ενός από τους υπόπτους για την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου

Ο ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στον Κρόκο είπε ότι έλαβε ανάθεμα από τον επιμελητή του

Οι άνθρωποι φέρνουν λουλούδια σε ρωσικές πρεσβείες σε πολλές χώρες και εκφράζουν συλλυπητήρια. Στο σημείο της τραγωδίας εμφανίστηκε και αυθόρμητο μνημόσυνο.
Οι ανακριτικές ενέργειες στον Κρόκου και στις διευθύνσεις όπου διέμεναν και εργάζονταν οι ύποπτοι συνεχίζονται. Η εικοστή τέταρτη Μαρτίου κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους.
Λουλούδια και ένα μαλακό παιχνίδι στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Δημαρχείο Crocus κοντά στη Μόσχα - RIA Novosti, 1920, 23.03.2024
Λουλούδια και ένα παιδικό παιχνίδι στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Δημαρχείο Crocus κοντά στη Μόσχα

Δεν υπάρχουν σχόλια: