Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

ΜΟΣΧΑ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ: ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΟΥΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 145 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ! ΠΕΝΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 



1711184578231179_c1nnbiAp

Η FSB ανακοίνωσε την κράτηση 11 ατόμων σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου.

Το τμήμα σημείωσε ότι οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να περάσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και είχαν επαφές από την ουκρανική πλευρά

Οι ειδικές υπηρεσίες συνέλαβαν 11 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 4 τρομοκρατών που συμμετείχαν άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου, οι εργασίες για τον εντοπισμό συνεργών συνεχίζονται, ανέφερε το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της FSB της Ρωσίας.

«Ως αποτέλεσμα των ενεργειών των ειδικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, συνελήφθησαν 11 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 4 τρομοκρατών που συμμετείχαν άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκους», ανέφερε το τμήμα.

Περαιτέρω εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό της βάσης συνεργών και όλων των συνθηκών της τρομοκρατικής επίθεσης. “Έχει ήδη διαπιστωθεί ότι η τρομοκρατική επίθεση σχεδιάστηκε προσεκτικά. Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τους τρομοκράτες είχαν προετοιμαστεί εκ των προτέρων σε μια κρύπτη”, ανέφερε το DSP.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών συνεχίζουν να εργάζονται για τον εντοπισμό των συνεργών των τρομοκρατών που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου.

«Μετά τη διάπραξη της τρομοκρατικής επίθεσης, οι εγκληματίες σκόπευαν να περάσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και είχαν σχετικές επαφές από την ουκρανική πλευρά», ανέφερε η υπηρεσία πληροφοριών. «Η έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση συνεχίζεται», πρόσθεσε το DSP.

107 άτομα παραμένουν στα νοσοκομεία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου

Δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατός ο εντοπισμός τριών γυναικών και ενός άνδρα.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι παραμένουν στα νοσοκομεία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου.

Ο κατάλογος δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπάρχουν 107 άτομα σε αυτόν. Δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατός ο εντοπισμός τριών γυναικών και ενός άνδρα.

“Έχει ανοίξει μια τηλεφωνική γραμμή για τους συγγενείς των θυμάτων +7-499-251-45-03. Τηλεφωνικά μπορείτε να ενημερωθείτε για την τοποθεσία και την κατάσταση των συγγενών που νοσηλεύονται σε ιατρικά ιδρύματα της πόλης της Μόσχας”, αναφέρει ο ιστότοπος.

Ο κόσμος θρηνεί για την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου. Οι άνθρωποι κουβαλούν λουλούδια στη μνήμη των νεκρών

Το βράδυ της 22ας Μαρτίου, άγνωστοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα στο Δημαρχείο του Κρόκου , σημειώθηκε έκρηξη στο κτίριο και ξέσπασε φωτιά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ερευνητικής Επιτροπής, σκοτώθηκαν πάνω από 60 άτομα. 

Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο φέρνουν λουλούδια σε αυθόρμητα μνημεία στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.

Ντουσάνμπε

Κάτοικοι της πρωτεύουσας του Τατζικιστάν φέρνουν λουλούδια στη ρωσική πρεσβεία στη Ντουσάνμπε.

Στο προξενικό τμήμα της ρωσικής διπλωματικής αποστολής σχηματίστηκε αυθόρμητο μνημόσυνο. Οι άνθρωποι φέρνουν λουλούδια και ανάβουν κεριά. Η ρωσική εθνική σημαία κυματίζει μεσίστιη πάνω από το κτίριο της πρεσβείας ως ένδειξη πένθους.

Σύμφωνα με το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Τατζικιστάν, το Khujand, εμφανίστηκε επίσης ένα αυθόρμητο μνημείο. «Οι Τατζίκοι εκφράζουν τη θλίψη και την αλληλεγγύη τους στη Ρωσία σε σχέση με τα τραγικά γεγονότα στο Δημαρχείο Crocus στη Μόσχα, φέρνοντας λουλούδια και παιχνίδια στο κτίριο του Γενικού Προξενείου», αναφέρει το μήνυμα.

Ο πρόεδρος του Τατζικιστάν Emomali Rahmon έστειλε προηγουμένως τηλεγράφημα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, στο οποίο καταδίκαζε την τρομοκρατική επίθεση και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Μνημείο στη Ρωσική Πρεσβεία στη Ντουσάνμπε. Andrey Gryaznov/ TASS
Μνημείο στη Ρωσική Πρεσβεία στη Ντουσάνμπε

Ασγκαμπάτ

Κάτοικοι της πρωτεύουσας του Τουρκμενιστάν φέρνουν λουλούδια στο Ρωσικό Σπίτι στο Ασγκαμπάτ.

Ένα αυθόρμητο μνημόσυνο σχηματίστηκε κοντά στο Ρωσικό Σπίτι, όπου βρίσκεται και το προξενικό τμήμα της Ρωσικής Πρεσβείας στο Ασγκαμπάτ. Οι άνθρωποι φέρνουν λουλούδια και μαλακά παιχνίδια από το πρωί.

Ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν Σερντάρ Μπερντιμουχαμέντοφ έστειλε συλλυπητήρια στον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση. Σημείωσε επίσης ότι το Τουρκμενιστάν καταδικάζει πιο αποφασιστικά κάθε εκδήλωση τρομοκρατίας και εξτρεμισμού και υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της παγκόσμιας κοινότητας για την καταπολέμηση και την εξάλειψη αυτού του κακού.

Η πρεσβεία θα ανοίξει επίσης βιβλίο συλλυπητηρίων στις 24 και 25 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 13:00 (από τις 8:00 έως τις 11:00 ώρα Μόσχας) και από τις 15:00 έως τις 17:00 (από τις 13:00 έως τις 15 :00 ώρα Μόσχας).

Οι κάτοικοι του Ασγκαμπάτ φέρνουν λουλούδια στο Ρωσικό Σπίτι. Oleg Pavlenko/ TASS
Οι κάτοικοι του Ασγκαμπάτ φέρνουν λουλούδια στο Ρωσικό Σπίτι

Μινσκ

Κάτοικοι του Μινσκ και καλεσμένοι της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας πηγαίνουν στην πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λευκορωσία για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών στην τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Μόσχας. Παρά τον βροχερό καιρό, αρκετές δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν εδώ, αναφέρει ανταποκριτής του TASS.

Τοποθετούνται λουλούδια στον φράχτη της πρεσβείας και τοποθετούνται αναμμένα φωτιστικά. Μεταξύ αυτών που ήρθαν ήταν Λευκορώσοι βουλευτές και εκπρόσωποι δημόσιων οργανισμών. Οι κάτοικοι του Μινσκ έρχονται με οικογένειες· αφού βάλουν λουλούδια, οι άνθρωποι δεν βιάζονται να φύγουν.

“Πρόκειται για μια πολύ τρομερή τρομοκρατική επίθεση, υπέστησαν αθώοι άνθρωποι. Είμαστε μαζί σας (Ρωσία – σημείωμα TASS), θρηνούμε”, δήλωσε ο επικεφαλής της δημοκρατικής δημόσιας ένωσης “Πατριώτες της Λευκορωσίας” Νικολάι Ζαρουμπίτσκι σε συνομιλία με το TASS. ανταποκριτής. Είπε ότι «οι διοργανωτές αυτής της τερατώδης πράξης θα βρεθούν και θα λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει». «Η Λευκορωσία και η Ρωσία είναι στενά ενωμένες και δεν θα τρομοκρατηθούμε από τέτοιες τρομερές τρομοκρατικές επιθέσεις», εξέφρασε τη βεβαιότητα ο επικεφαλής της δημόσιας ένωσης

Μπακού

Κάτοικοι του Μπακού φέρνουν λουλούδια στη ρωσική πρεσβεία.

Λουλούδια τοποθετούνται στον φράχτη στην είσοδο του κτιρίου της διπλωματικής αποστολής.

Ένα αυθόρμητο μνημόσυνο στη ρωσική πρεσβεία στο Αζερμπαϊτζάν, Μπακού. Εμίν Αλίεφ/ TASS
Αυθόρμητο μνημόσυνο στη ρωσική πρεσβεία στο Αζερμπαϊτζάν, Μπακού

Μπουσάν

Κάτοικοι του Μπουσάν, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Δημοκρατίας της Κορέας, άρχισαν να φέρνουν λουλούδια ως ένδειξη θλίψης για την τρομοκρατική επίθεση.

«Άρχισαν να φέρνουν λουλούδια στο Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στο Μπουσάν ως ένδειξη θλίψης για τα θύματα της τερατώδους τρομοκρατικής επίθεσης στο Δημαρχείο του Κρόκου. Είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες σε όλους όσοι δεν έμειναν αδιάφοροι σε αυτή την τρομερή τραγωδία και μοιράζονται τον πόνο με ο λαός της Ρωσίας», αναφέρει το μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram του Γενικού Προξενείου.

Νωρίτερα, η ρωσική πρεσβεία στη Σεούλ κατέβασε την εθνική σημαία σε ένδειξη πένθους.

Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κορέας εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των νεκρών στην τρομοκρατική επίθεση και δήλωσε ότι συμμερίζεται τη θλίψη του ρωσικού λαού.

Περιοχή Βόλγα

Σε πόλεις της Ομοσπονδιακής Περιφέρειας του Βόλγα πραγματοποιούνται κηδείες στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Δημαρχείο του Κρόκου κοντά στη Μόσχα.

“Μπορείτε να φέρετε λουλούδια και κεριά στη μνήμη όσων σκοτώθηκαν στην τραγωδία στο Δημαρχείο του Κρόκου στο μνημείο στην πλατεία Εθελοντών Ural. Η περιοχή του Περμ θρηνεί μαζί με ολόκληρη τη χώρα”, αναφέρει στο Telegram του ο κυβερνήτης της περιοχής, Ντμίτρι Μαχόνιν. Κανάλι.

Η κυβέρνηση της περιφέρειας του Όρενμπουργκ αναφέρει ότι οι κάτοικοι της περιοχής φέρνουν λουλούδια στη στήλη του Αγγέλου της Ειρήνης, όπου έχει οργανωθεί αυθόρμητο μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης. Στο κέντρο του Καζάν, κοντά στο ρολόι στην οδό Μπάουμαν, εμφανίστηκε επίσης ένα αυθόρμητο μνημόσυνο· κάτοικοι της δημοκρατίας φέρνουν λουλούδια σε αυτό για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους νεκρούς και τους τραυματίες στην επίθεση στην αίθουσα συναυλιών, ανακοίνωσε το γραφείο του δημάρχου της πόλης. . Στο Yoshkar-Ola στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης λουλουδιών στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης, στην οποία θα λάβει μέρος ο επικεφαλής του Mari El Yuri Zaitsev, δήλωσε στο TASS η κυβερνητική υπηρεσία Τύπου.

Στην Πλατεία Δημοκρατίας θα διοργανωθεί αυθόρμητο μνημόσυνο στο Cheboksary. Μια εκδήλωση μνήμης με την κατάθεση λουλουδιών έχει προγραμματιστεί με τη συμμετοχή μελών της κυβέρνησης, δημόσιων οργανώσεων και οργανώσεων νεολαίας και κατοίκων της πόλης, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου της διοίκησης του επικεφαλής της Τσουβάσια.

Στο Nizhny Novgorod, στους πρόποδες του μνημείου του Chkalov στην πλατεία Minin και Pozharsky, έχει επίσης οργανωθεί ένα αυθόρμητο μνημόσυνο, όπου όλοι μπορούν να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Κεντρικής Διεύθυνσης του ρωσικού Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης για την Περιφέρεια Νίζνι Νόβγκοροντ αναφέρει στο κανάλι της στο Telegram. Οι σημαίες του κράτους και του νομού κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα τμήματα του τμήματος.

Ένα αυθόρμητο μνημόσυνο εμφανίστηκε επίσης στην Ufa κοντά στη γλυπτική σύνθεση “Family”. Το αντικείμενο τέχνης βρίσκεται στη διασταύρωση της λεωφόρου Οκτωβρίου και της οδού Bessonova. Οι κάτοικοι της πόλης φέρνουν λουλούδια, κεριά και παιχνίδια. Νωρίτερα, εικόνες ενός αναμμένου κεριού εμφανίστηκαν σε οθόνες βίντεο στην Ούφα στη μνήμη των θυμάτων, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της διοίκησης της πόλης. Ένα μνημόσυνο στη μνήμη των νεκρών στο Δημαρχείο του Κρόκου διοργανώθηκε στην κεντρική πλατεία του Ιζέφσκ. Οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να φέρουν λουλούδια και κεριά σε αυτό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της πόλης. Στη Σαμάρα, στην Πλατεία Δόξης στις 14:45 (13:45 ώρα Μόσχας), θα τεθούν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της περιφερειακής κυβέρνησης.

Λευκωσία

Κάτοικοι της Κύπρου και Ρώσοι συμπατριώτες που ζουν στο νησί φέρνουν λουλούδια και λάμπες στη ρωσική πρεσβεία, αναφέρει ανταποκριτής του TASS. Η ρωσική διπλωματική αποστολή στην Κυπριακή Δημοκρατία κατέβασε τη σημαία στο κτίριο ως ένδειξη πένθους για τα θύματα και θα ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων.

Σημαίες κυματίζουν επίσης μεσίστιες στο Ρωσικό Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού (RCSC) στη Λευκωσία και στα επίτιμα γενικά προξενεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λεμεσό και την Πάφο. Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Λεμεσό. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου εξέδωσε προηγουμένως ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε έντονα την τρομοκρατική επίθεση και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

“Λαμβάνουμε επιστολές και κλήσεις από όλη την Κύπρο που εκφράζουν συλλυπητήρια και αλληλεγγύη στον ρωσικό λαό”, δήλωσε ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο Murat Zyazikov. “Θρηνούμε μαζί με τον λαό μας. Όλοι οι Ρώσοι συμπατριώτες που ζουν στην Κύπρο διαδηλώνουν ενότητα σε αυτή τη δύσκολη ώρα”.

Λουλούδια κοντά στη Ρωσική Πρεσβεία στην Κύπρο, Λευκωσία. Andrey Surzhansky/ TASS
Λουλούδια κοντά στη Ρωσική Πρεσβεία στην Κύπρο, Λευκωσία

Περιφέρεια Κίροφ

Ενώσεις νεολαίας της περιοχής Κίροφ διοργανώνουν μνημόσυνο στα θύματα. Μπορείτε να τιμήσετε τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας δίπλα στο σιντριβάνι στην πλατεία Teatralnaya στο Kirov, καθώς και σε μεγάλες πόλεις της περιοχής. Η υπηρεσία Τύπου της περιφερειακής κυβέρνησης ανέφερε αυτό στο TASS.

“Οι σύλλογοι νεολαίας της περιοχής θα διοργανώσουν μνημόσυνο στην Πλατεία Θεάτρου κοντά στο σιντριβάνι. Όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν λουλούδια. Μνημόσυνα θα διοργανωθούν επίσης σε μεγάλες πόλεις της περιοχής”, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Kirov, Alexander Sokolov, ανέφερε στο κανάλι του Telegram ότι υπέγραψε διάταγμα για πρόσθετα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας στην περιοχή, διέταξε να κατέβουν οι ρωσικές σημαίες σε όλα τα κυβερνητικά ιδρύματα και να ακυρωθούν όλες οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. «Θρηνούμε μαζί με όλη τη χώρα», έγραψε ο Σοκόλοφ.

Σιβηρία

Τα μνημεία εμφανίζονται στις περιοχές της Ομοσπονδιακής Περιφέρειας της Σιβηρίας.

Στο Κεμέροβο, λουλούδια μεταφέρθηκαν στο Πάρκο των Αγγέλων, το οποίο βρίσκεται στη θέση του εμπορικού κέντρου Winter Cherry που κάηκε το 2018, όπου έχασαν τη ζωή τους 60 άνθρωποι.

Στις πόλεις της Επικράτειας Αλτάι, οι άνθρωποι φέρνουν λουλούδια και ανάβουν κεριά στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας που συνέβη στο Κρασνογκόρσκ. Σχηματίστηκαν αυθόρμητα μνημόσυνα στο Rubtsovsk, Biysk, Novoaltaisk και Barnaul. Συμμετείχαν επίσης στη δράση στην περιοχή του Νοβοσιμπίρσκ, όπου οι κάτοικοι φέρνουν γαρίφαλα στα μνημεία. Επίσης στην πόλη, οι διαφημιστικές πινακίδες βάφτηκαν μαύρες με την εικόνα ενός αναμμένου κεριού και την επιγραφή: «Θρηνούμε. 22.03.2024».

Στο Κρασνογιάρσκ πραγματοποιήθηκε δράση στη μνήμη των θυμάτων στο κέντρο της πόλης στην Κόκκινη Πλατεία. Λουλούδια, μαλακά παιχνίδια, κεριά και λάμπες μεταφέρονται στον ομαδικό τάφο των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού. Μία από τους κατοίκους, κρατώντας στα χέρια της γαρίφαλα, είπε στους δημοσιογράφους ότι αφού διάβασε την είδηση το πρωί, έπαθε σοκ. «Είναι δύσκολο να βρεις λόγια για μια τέτοια κατάσταση, μόνο συλλυπητήρια, μόνο ένα αίτημα να ενωθούμε, να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και να παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη υποστήριξη ο ένας στον άλλον», είπε.

Στο Τομσκ περίπου 40 πολίτες συγκεντρώθηκαν ταυτόχρονα για μια αυθόρμητη δράση στο ανάχωμα κοντά στο Μεγάλο Μέγαρο Μουσικής. Οι άνθρωποι φέρνουν επίσης λουλούδια και κεριά.

Σεούλ

Λουλούδια εμφανίστηκαν στην είσοδο της ρωσικής πρεσβείας στη Σεούλ, σύμφωνα με ανταποκριτή του TASS.

«Λουλούδια μεταφέρονται στη Ρωσική Πρεσβεία στη Δημοκρατία της Κορέας στη μνήμη των θυμάτων της τερατώδους τρομοκρατικής επίθεσης στο Δημαρχείο του Κρόκους», ανέφερε η πρεσβεία σε δήλωση στο κανάλι της στο Telegram.

Νωρίτερα, η ρωσική πρεσβεία στη Σεούλ και το Γενικό Προξενείο στο Μπουσάν κατέβασαν τις εθνικές σημαίες στα κτίρια ως ένδειξη πένθους.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κορέας, εκ μέρους της κυβέρνησης, εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης και δήλωσε ότι συμμερίζεται τη θλίψη του ρωσικού λαού.

Ένα αυθόρμητο μνημόσυνο στη Ρωσική Πρεσβεία στη Νότια Κορέα, Σεούλ. Ιγκόρ Ιβάνοφ/ TASS
Αυθόρμητο μνημόσυνο στη ρωσική πρεσβεία στη Νότια Κορέα, Σεούλ

Τελ Αβίβ

Κάτοικοι του Ισραήλ φέρνουν λουλούδια στη ρωσική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ. Λουλούδια τοποθετούνται στον φράχτη της ρωσικής διπλωματικής αποστολής, αναφέρει ανταποκριτής του TASS.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των νεκρών στην τρομοκρατική επίθεση και σε όλους όσους τραυματίστηκαν στο Δημαρχείο του Κρόκου στην περιοχή της Μόσχας.

Λουλούδια κοντά στη ρωσική πρεσβεία στο Ισραήλ, Τελ Αβίβ. Andrey Shirokov/ TASS
Λουλούδια κοντά στη ρωσική πρεσβεία στο Ισραήλ, Τελ Αβίβ

Αστάνα

Κάτοικοι της πρωτεύουσας του Καζακστάν φέρνουν λουλούδια και κεριά στο κτίριο της ρωσικής πρεσβείας ως ένδειξη θλίψης.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι εθνοπολιτιστικών συλλόγων του Καζακστάν προσέρχονται στην πρεσβεία για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους. Υπάρχει αισθητά μεγάλος αριθμός φροντιστών νέων.

Η υπηρεσία Τύπου της διπλωματικής αποστολής διευκρίνισε ότι παρόμοιες αυθόρμητες ενέργειες λαμβάνουν χώρα κοντά στα τείχη ρωσικών ξένων ιδρυμάτων στο Αλμάτι, το Ουράλσκ και το Ουστ-Καμενογκόρσκ.

Επιπλέον, η Ρωσική Πρεσβεία δέχεται πολυάριθμες κλήσεις και εκκλήσεις από την ηγεσία του Καζακστάν, μέλη του κοινού, συμπατριώτες και ενδιαφερόμενους Καζακστάν με συλλυπητήρια σε σχέση με τα πολυάριθμα θύματα ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής ενέργειας.

Η πρεσβεία άνοιξε επίσης βιβλίο συλλυπητηρίων.

«Λόγω του σημαντικού αριθμού ανθρώπων που επιθυμούν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους και την υποστήριξή τους σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, η ρωσική πρεσβεία στο Καζακστάν άνοιξε ένα βιβλίο συλλυπητηρίων», αναφέρει το μήνυμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αφήσουν σημείωμα στις 23 Μαρτίου από τις 14:00 έως τις 18:00 (από τις 12:00 έως τις 16:00 ώρα Μόσχας) στην είσοδο του προξενικού τμήματος της πρεσβείας. 

Αλμάτι

Το Ρωσικό Γενικό Προξενείο στο Αλμάτι άνοιξε βιβλίο συλλυπητηρίων σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Μόσχας, δήλωσε στο TASS το προξενικό γραφείο.

«Από τις 13:00 έως τις 18:00 (από τις 11:00 έως τις 16:00 ώρα Μόσχας) ένα βιβλίο συλλυπητηρίων είναι ανοιχτό στο Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στο Αλμάτι», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου, σημειώνοντας ότι όλοι όσοι θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη από αυτούς που σκοτώθηκαν στην περιοχή της Μόσχας είναι ευπρόσδεκτοι.

Από νωρίς το πρωί, κόσμος έρχεται στο Γενικό Προξενείο, βάζει λουλούδια και παιδικά παιχνίδια στον φράχτη του κτηρίου και ανάβει κεριά στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.

Το κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στο Αλμάτι έχει τεθεί υπό πρόσθετη ασφάλεια. Δίπλα του βρίσκεται ένα επιπλέον αστυνομικό τμήμα.

Γιαμάλ

Ένα αυθόρμητο μνημείο στη μνήμη των θυμάτων εμφανίστηκε κοντά στο παλάτι του πολιτισμού της πόλης (GDK) “Οκτώβρης” στο Novy Urengoy της Αυτόνομης Περιφέρειας Yamalo-Nenets, ανέφερε ο επικεφαλής της πόλης Αντρέι Βορόνοφ στο κανάλι Telergam.

“Ένα αυθόρμητο μνημόσυνο εμφανίστηκε κοντά στο παλάτι της πόλης Oktyabr. Οι άνθρωποι κουβαλούν λουλούδια και κεριά. Το νέο Urengoy θρηνεί. Δεν υπάρχει ούτε μια καρδιά που να μένει αδιάφορη για αυτό που συνέβη στο Krasnogorsk. Αυτός είναι ο κοινός μας πόνος”, αναφέρει το μήνυμα.

Μπαϊκονούρ

Κάτοικοι και εργάτες του Μπαϊκονούρ κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο της οικογένειας στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης, δήλωσε η τοπική διοίκηση στο TASS.

«Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή κοντά στο μνημείο της οικογένειας, οι κάτοικοι του Μπαϊκονούρ και οι καλεσμένοι της πόλης κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο. Ο ειδικός εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας του Καζακστάν στο συγκρότημα του Μπαϊκονούρ Kairat Nurtai και υπάλληλοι οργανώσεων του Καζακστάν και Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου συμμετείχαν επίσης στην τελετή κατάθεσης λουλουδιών. <…> K Οι κάτοικοι της πόλης συνεχίζουν να έρχονται στο μνημείο για να καταθέσουν λουλούδια και κεριά και να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Ο εορτασμός του Νορούζ και όλες οι σχετικές δημόσιες εκδηλώσεις έχουν επίσης ακυρωθεί. «Η διοίκηση της πόλης και όλοι οι κάτοικοι του Μπαϊκονούρ εκφράζουν συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και εύχονται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», πρόσθεσε η διοίκηση.

Αγία Πετρούπολη

Αυθόρμητα μνημόσυνα στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή της Μόσχας εμφανίστηκαν στην Αγία Πετρούπολη στη Σούβλα του νησιού Βασιλιέφσκι και κοντά στο κτίριο της Ρωσικής Εθνικής Βιβλιοθήκης στη λεωφόρο Moskovsky Prospekt. Ο κυβερνήτης της πόλης, Alexander Beglov, ανακοίνωσε στο κανάλι του στο Telegram.

“Αυθόρμητα μνημόσυνα έχουν προκύψει σε διάφορα μέρη της πόλης. Οι πολίτες φέρνουν λουλούδια στις περιφερειακές διοικήσεις, στο Spit of Vasilyevsky Island, στο κτίριο της Ρωσικής Εθνικής Βιβλιοθήκης στη λεωφόρο Moskovsky Prospekt. Η Αγία Πετρούπολη θρηνεί όσους σκοτώθηκαν στο Krasnogorsk”, έγραψε ο Beglov .

Με απόφαση του κυβερνήτη, ως ένδειξη θλίψης για τους νεκρούς στην τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Μόσχας, η κρατική σημαία κατέβηκε μεσίστιη πάνω από το κτίριο της έδρας της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης – του Σμόλνι και του Νιέφσκι Δημαρχεία, η Νομοθετική Συνέλευση της Αγίας Πετρούπολης και άλλα κυβερνητικά όργανα. Στην Αγία Πετρούπολη, στις 23 και 24 Μαρτίου, όλες οι ψυχαγωγικές και εορταστικές εκδηλώσεις ακυρώνονται, συμπεριλαμβανομένων παραστάσεων σε θέατρα, πολιτιστικών εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, παραστάσεων, συναυλιών, παραστάσεων καλλιτεχνών λαϊκής και κλασικής μουσικής. Τα μουσεία δέχονται επισκέπτες, αλλά ακυρώνουν ψυχαγωγικά προγράμματα.

Ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης απευθύνθηκε στους κατοίκους της περιοχής της Μόσχας και στα θύματα του εγκλήματος που διαπράχθηκε στο Κρασνογκόρσκ με λόγια συμπάθειας και ευχές για ταχεία ανάρρωση. “Εκ μέρους όλων των κατοίκων και της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης, εκφράζω βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και των θυμάτων. Η Αγία Πετρούπολη είναι έτοιμη να παράσχει την απαραίτητη βοήθεια! Η απάντησή μας στο έγκλημα στην περιοχή της Μόσχας πρέπει να είναι ήρεμη , σταθερότητα και ενότητα του λαού μας», σημείωσε ο Μπεγλόφ.

Οι δικαστές και οι υπάλληλοι του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασαν επίσης τα συλλυπητήριά τους σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Μόσχας. «Δεν υπάρχει αμφιβολία για τον προσανατολισμό αυτού του κυνικού και επαγγελματικά σχεδιασμένου εγκλήματος. Αλλά, όπως βλέπουμε, οι οργανωτές του υπολόγισαν λάθος και πέτυχαν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: όπως σε πολλούς αιώνες της ιστορίας της, η Ρωσία συσπειρώνεται στην ενότητά της πριν από δίκες και ανακαλύψεις τη δύναμη να τα αντιμετωπίσουμε ξεπερνώντας πιστεύουμε στον θρίαμβο της συνταγματικής νομιμότητας» σημειώνει το κείμενο που δημοσίευσε η υπηρεσία Τύπου του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Ένα μνημείο εμφανίστηκε επίσης στο σταθμό του μετρό Tekhnologichesky Institut, όπου τοποθετήθηκε πλάκα στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη το 2017. Αυτό ανέφερε η υπηρεσία τύπου της επιτροπής μεταφορών της πόλης.

«Στον σταθμό του μετρό Τεχνολογικό Ινστιτούτο οργανώθηκε μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης. Οι πολίτες φέρνουν λουλούδια στην αναμνηστική πλακέτα που είναι αφιερωμένη στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, που βρίσκεται στην έξοδο από το λόμπι στον δρόμο. Το μπλοκ μεταφοράς της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης εκφράζει βαθιά συλλυπητήρια σε σχέση με τα γεγονότα στην περιοχή της Μόσχας. Θρηνούμε τους νεκρούς, ευχόμαστε σε όλους τους τραυματίες ταχεία ανάρρωση», αναφέρεται στο μήνυμα.

Η υπηρεσία Τύπου πρόσθεσε επίσης ότι το έργο των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι πλήρως οργανωμένο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς λειτουργούν κανονικά τα Σαββατοκύριακα. Δόθηκαν πρόσθετες οδηγίες στο προσωπικό οδήγησης για αύξηση της επαγρύπνησης και του ελέγχου στη γραμμή.

Μπισκέκ

Κάτοικοι της Κιργιζίας φέρνουν λουλούδια στη ρωσική πρεσβεία και στο Γενικό Προξενείο στη δημοκρατία, αναφέρει ανταποκριτής του TASS.

Όσοι ήρθαν αφήνουν λουλούδια στον φράχτη της διπλωματικής αποστολής.

Όπως είπαν στο TASS στη ρωσική πρεσβεία στο Κιργιστάν, πολίτες φέρνουν λουλούδια και στο κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στην πόλη Ος.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών της Κιργιζίας, δεν υπάρχουν πολίτες της δημοκρατίας μεταξύ των τραυματιών ή των νεκρών κατά την τρομοκρατική επίθεση.

Ένα αυθόρμητο μνημόσυνο στη Ρωσική Πρεσβεία στο Κιργιστάν, Μπισκέκ. Vladislav Nogai/ TASS
Αυθόρμητο μνημόσυνο στη ρωσική πρεσβεία στο Κιργιστάν, Μπισκέκ

Τσκινβάλι

Η εκδήλωση μνήμης πραγματοποιείται κοντά στη ρωσική πρεσβεία στο Τσινβάλι. Οι κάτοικοι της δημοκρατίας φέρνουν λουλούδια σε ένα αυθόρμητο μνημόσυνο στη ρωσική πρεσβεία, αναφέρει ένας ανταποκριτής του TASS.

Χιλιάδες κάτοικοι της Νότιας Οσετίας, δημόσιες και πολιτικές προσωπικότητες με επικεφαλής τον Πρόεδρο Alan Gagloev προσήλθαν στο κτίριο της ρωσικής πρεσβείας στο Tskhinvali, μεταφέροντας λουλούδια σε ένα αυθόρμητο μνημείο στους τοίχους της διπλωματικής αποστολής ως ένδειξη θλίψης για τα θύματα της τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών του Δημαρχείου Crocus στο Krasnogorsk κοντά στη Μόσχα.

«Εκ μέρους του λαού, της ηγεσίας της Δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας και εκ μέρους μου εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλους τους συγγενείς και φίλους που έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή της Μόσχας. Η Νότια Οσετία θρηνεί μαζί με τον λαό της Ρωσίας. Ευλογημένη μνήμη των θυμάτων. Ταχεία ανάρρωση στα θύματα», έγραψε ο Γκαγκλόεφ στο «Βιβλίο της Θλίψης», το οποίο άνοιξε στο λόμπι της πρεσβείας.

Στο κτίριο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Νότιας Οσετίας στο κέντρο του Τσινβάλι, η επιγραφή «Crocus City 03/22/2024» εμφανίστηκε σε μια μεγάλη μαύρη οθόνη με φόντο αναμμένα κεριά.

Στοκχόλμη

Κάτοικοι της Στοκχόλμης φέρνουν λουλούδια στη ρωσική πρεσβεία στη σουηδική πρωτεύουσα. Λουλούδια τοποθετούνται στον φράχτη της ρωσικής διπλωματικής αποστολής, αναφέρει ανταποκριτής του TASS.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της σκανδιναβικής χώρας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των νεκρών στην τρομοκρατική επίθεση και σε όλους όσους τραυματίστηκαν στο Δημαρχείο του Κρόκου.

Λουλούδια κοντά στη ρωσική πρεσβεία στην Ιταλία, Ρώμη. Vera Shcherbakova/ TASS
Λουλούδια κοντά στη ρωσική πρεσβεία στην Ιταλία, Ρώμη

Λουγκάνσκ

Ακτιβιστές των κινημάτων νεολαίας κατέθεσαν λουλούδια σε ένα αυθόρμητο μνημόσυνο στο Λούγκανσκ, σύμφωνα με ανταποκριτή του TASS.

Ένα αυθόρμητο μνημόσυνο σχηματίστηκε κοντά στην εκκλησία προς τιμήν της Εικόνας της Μητέρας της Θεοτόκου της Τρυφερότητας στο Λούγκανσκ. Οι κάτοικοι της πόλης του φέρνουν μαλακά παιχνίδια και λουλούδια. Ακτιβιστές του Στρατού Νέων και της Νεαρής Φρουράς κατέθεσαν επίσης λουλούδια. Συνολικά, αρκετές δεκάδες άτομα κατέθεσαν λουλούδια από οργανώσεις νεολαίας.

“Όταν απροσδόκητα, τόσο κυνικά και σκληρά, χτυπούν τα οδυνηρά σημεία, είναι πάντα πολύ οδυνηρό να το αποδεχτείς, να το αντιληφθείς. Όπως κανείς άλλος, εμείς – οι κάτοικοι του Donbass – ξέρουμε τι είναι να χάνεις αγαπημένους ανθρώπους. Επομένως , ατελείωτα λόγια συλλυπητήρια. Η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ είναι μαζί σας”, είπε στους δημοσιογράφους η σύμβουλος του επικεφαλής του LPR Άννα Σορόκα, η οποία ήρθε επίσης να καταθέσει λουλούδια στο μνημείο.

Επιπλέον, στους δρόμους της πρωτεύουσας της δημοκρατίας το Σάββατο, φωταγωγήθηκαν οθόνες που απεικονίζουν την ημερομηνία της τραγωδίας και την επιγραφή «Θρηνούμε»

Αθήνα

Λουλούδια και παιχνίδια έφεραν κάτοικοι της ελληνικής πρωτεύουσας στη Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα και στο προξενικό τμήμα της Ρωσικής Πρεσβείας. Αυτό αναφέρει ανταποκριτής του TASS.

Στα λουλούδια που άφησαν στην είσοδο της Ρωσικής Πρεσβείας επικολλήθηκε ένα σημείωμα με την επιγραφή «Ο ελληνικός λαός είναι δίπλα σας και θρηνεί!».

Τα συλλυπητήρια της Ρωσίας για την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου εξέφρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικών Αριστερών Δυνάμεων – Προοδευτική Συμμαχία (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑ), το αριστερό κόμμα ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και η δεξιά αντιπολίτευση Ελληνική Λύση (Ελληνική Λύση) καταδίκασαν κατηγορηματικά την επίθεση και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ο αρχηγός του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έκαναν δήλωση για την επίθεση.

Άγκυρα

Οι ρωσικές διπλωματικές αποστολές στην Τουρκία κατέβασαν τις σημαίες τους και δέχονται συλλυπητήρια και λουλούδια.

Πολίτες της Τουρκίας και της Ρωσίας άρχισαν να φέρνουν λουλούδια και παιδικά παιχνίδια στη ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα. Η πρεσβεία στο κανάλι της στο Telegram εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της σε «όλους που δεν έμειναν απαθείς σε αυτή την τρομερή τραγωδία και μοιράζονται τον πόνο με τον λαό της Ρωσίας». «Η διπλωματική αποστολή λαμβάνει εκατοντάδες μηνύματα από ανησυχημένους Τούρκους πολίτες που εκφράζουν το αίσθημα αλληλεγγύης προς τον ρωσικό λαό αυτή την τραγική στιγμή», ανέφερε η πρεσβεία. Στις 25 και 26 Μαρτίου θα ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων στο κτίριο της διπλωματικής αποστολής.

Οι εθνικές σημαίες κυματίζουν επίσης μεσίστιες στα γενικά προξενεία στην Αττάλεια, την Κωνσταντινούπολη και την Τραπεζούντα και όσοι ενδιαφέρονται φέρνουν λουλούδια στα κτίριά τους και στέλνουν συλλυπητήρια μηνύματα. Ένα βιβλίο συλλυπητηρίων άνοιξε το Σάββατο στο Russian House στην Άγκυρα.

Στις εκκλησίες και τις κοινότητες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας στην Τουρκία, τελέστηκαν το Σάββατο η κηδεία των νεκρών στην τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Μόσχας.

Λουλούδια κοντά στη ρωσική πρεσβεία στην Τουρκία, Άγκυρα. Kirill Zharov/ TASS
Λουλούδια κοντά στη ρωσική πρεσβεία στην Τουρκία, Άγκυρα

Τιφλίδα

Κάτοικοι της Γεωργίας φέρνουν λουλούδια στο κτίριο του Τμήματος Συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελβετική Πρεσβεία στην Τιφλίδα, αναφέρει ανταποκριτής του TASS.

Εκτός από λουλούδια, οι άνθρωποι φέρουν τυπωμένα φύλλα με την επιγραφή «Θρηνούμε. Η Γεωργία είναι μαζί σου» και φωτογραφίες ενός αναμμένου κεριού. Ο κόσμος κρατά ενός λεπτού σιγή για να θυμηθεί τους νεκρούς κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης.

Βορειοδυτική Ομοσπονδιακή Περιφέρεια

Οι άνθρωποι φέρνουν λουλούδια και παιχνίδια και δημιουργούν μνημεία στις πόλεις της Βορειοδυτικής Ομοσπονδιακής Περιφέρειας (NWFD) στη μνήμη των θυμάτων, αναφέρουν ανταποκριτές του TASS από το πεδίο.

Στο Καλίνινγκραντ, ένα αυθόρμητο μνημόσυνο εμφανίστηκε στην Πλατεία Νίκης. Ο κόσμος έφερε λουλούδια και παιδικά παιχνίδια στη στήλη στη μνήμη των νεκρών στο Δημαρχείο του Κρόκου. Οι κάτοικοι του Veliky Novgorod φέρνουν λουλούδια και κεριά στο Κρεμλίνο του Novgorod, στο Syktyvkar και στο Arkhangelsk – στην Αιώνια Φλόγα. Στη Vologda, οι κάτοικοι βάζουν λουλούδια και κεριά στον λατρευτικό σταυρό στην πλατεία της Επανάστασης. Στο Cherepovets, λουλούδια εμφανίστηκαν στο Παλάτι των Μεταλλουργών, στο Παλάτι των Χημικών και στο Παλάτι του Πάγου. Ο επικεφαλής της διοίκησης του Αρχάγγελσκ, Ντμίτρι Μόρεφ, κατέθεσε λουλούδια στην αναμνηστική πινακίδα στο νεκροταφείο Vologda.

Η επικεφαλής του περιφερειακού Κέντρου Νεολαίας και Δημοσίων Πρωτοβουλιών, Alesya Mikhacheva, ανέφερε στα κοινωνικά της δίκτυα ότι οι κάτοικοι του Pskov μπορούν να φέρουν λουλούδια και κεριά στη μνήμη των νεκρών στο Δημαρχείο Crocus στους πρόποδες του μνημείου της Πριγκίπισσας Όλγας στην πλατεία Oktyabrskaya στην πόλη. Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης της περιοχής του Pskov, εικόνες ενός αναμμένου κεριού τοποθετούνται σε όλες τις οθόνες διαφήμισης του δρόμου στο Pskov, σε ανάμνηση της τραγωδίας στη Μόσχα. «Κεριά άναψαν στις οθόνες των δρόμων στη μνήμη των αθώων θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Δημαρχείο του Κρόκους», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου σε μήνυμα στο κανάλι Telegram.

Στην περιοχή Vologda και στο Nenets Autonomous Okrug (NAO), οι κρατικές σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Ο επικεφαλής της Καρελίας, Artur Parfenchikov, κάλεσε τους κατοίκους του Petrozavodsk να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών στην Πέτρα της Θλίψης. «Αγαπητοί συμπατριώτες, προτείνω να έρθουμε σήμερα στις 5 μ.μ. στο ανάχωμα στο Πετροζαβόντσκ, να ανάψουμε κεριά και να βάλουμε λουλούδια στην Πέτρα της Θλίψης. Ως ένδειξη της κοινής μας υποστήριξης στις οικογένειες των θυμάτων. Ως ένδειξη της ενότητάς μας », έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα.

Φλέβα

Λουλούδια και κεριά φέρνουν κάτοικοι της Βιέννης στη ρωσική πρεσβεία από νωρίς το πρωί.

«Από νωρίς το πρωί, Αυστριακοί και συμπατριώτες φέρνουν λουλούδια και κεριά στη Ρωσική Πρεσβεία στη Βιέννη ως ένδειξη θλίψης για τα θύματα της βάρβαρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Δημαρχείο Crocus. Είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες σε όλους όσοι δεν έμειναν αδιάφοροι αυτή την τραγωδία και μοιράζεται τον πόνο με τον λαό της Ρωσίας», αναφέρει ένα σχόλιο στο κανάλι Telegram της πρεσβείας.

Η σημαία κυματίζει επίσης μεσίστιη στο έδαφος της διπλωματικής αποστολής.

Λουλούδια κοντά στη ρωσική πρεσβεία στην Αυστρία, Βιέννη. Arina Davidyan/ TASS
Λουλούδια κοντά στη ρωσική πρεσβεία στην Αυστρία, Βιέννη

Κισίνιεφ

Βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Μπλοκ Κομμουνιστών και Σοσιαλιστών (BCS) της Μολδαβίας προσήλθαν στη ρωσική πρεσβεία.

“Θρηνούμε μαζί με τον λαό της Ρωσίας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους φίλους των νεκρών στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα και καταδικάζουμε κάθε εκδήλωση τρομοκρατίας, πράξεις βίας κατά αμάχων”, αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, αναπληρωτής BKS Ο Βλαντ Μπάτριντσα είπε στους δημοσιογράφους στην πρεσβεία.

Τα πρώτα λουλούδια εμφανίστηκαν στον μνημείο της πρεσβείας το βράδυ της Παρασκευής, τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία. Το πρωί του Σαββάτου, πολιτικοί και απλοί πολίτες της Μολδαβίας έρχονται στην πρεσβεία, φέρνοντας λουλούδια και κεριά για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Ρώσους.

Νέο Δελχί

Ρώσοι συμπατριώτες και κάτοικοι του Νέου Δελχί μεταφέρουν το πρωί λουλούδια στο κεντρικό κτίριο της ρωσικής πρεσβείας στην Ινδία. Αυτό αναφέρει ανταποκριτής του TASS.

Η εθνική σημαία κυματίζει μεσίστιη πάνω από το κτίριο της ρωσικής διπλωματικής αποστολής. Στον Ιερό Ναό προς τιμή του Αγίου Θωμά του Αποστόλου στη Ρωσική Πρεσβεία στο Νέο Δελχί, τελέστηκε λειτουργία και μνημόσυνο για τους αθώους νεκρούς ως αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή της Μόσχας.

Το γραφείο αντιπροσωπείας TASS λαμβάνει τηλεφωνήματα και μηνύματα από συναδέλφους από τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και από μια σειρά από τοπικούς δημόσιους οργανισμούς. Οι Ινδοί εκφράζουν συλλυπητήρια για την τραγωδία και εύχονται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Σουχούμ

Κάτοικοι της Αμπχαζίας φέρνουν λουλούδια στο κτίριο της ρωσικής πρεσβείας στην Αμπχαζία. Μεταξύ αυτών που ήρθαν στην πρεσβεία ήταν εκπρόσωποι υπουργείων και τμημάτων της Αμπχαζίας, ενδιαφερόμενοι κάτοικοι της πρωτεύουσας Σουχούμ.

“Ήρθαμε εδώ σε σχέση με το τρομερό έγκλημα στην περιοχή της Μόσχας, δυσκολευόμαστε να αντέξουμε αυτό που συνέβη και θρηνούμε μαζί με όλη τη Ρωσία. Αυτή είναι η κοινή μας ατυχία”, δήλωσε ο David Pilia, μέλος του Δημόσιου Επιμελητηρίου της Αμπχαζίας. είπε στους δημοσιογράφους.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την τερατώδη τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι σε αυτήν την τραγωδία, γι’ αυτό ήρθαμε εδώ για να εκφράσουμε με κάποιο τρόπο τη συμπάθεια και τον πόνο μας, για να δείξουμε την υποστήριξή μας στα θύματα», είπε ο κάτοικος Σουχούμ, η Αστάντα σε ανταποκριτή του TASS. .

Λουλούδια, παιχνίδια, εικόνες μεταφέρονται στους τοίχους της ρωσικής πρεσβείας, ανάβουν κεριά και λάμπες.

Στο προαύλιο της πρεσβείας έγινε νεκρώσιμη τελετή. Μιλώντας σε αυτό, ο υπουργός Εσωτερικών της Αμπχαζίας Ρόμπερτ Κιουτ είπε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών διεξάγει επιδρομές για τον εντοπισμό ύποπτων προσώπων σε ολόκληρη τη δημοκρατία.

Μπρατισλάβα

Πολίτες της Σλοβακίας και συμπατριώτες που ζουν στη δημοκρατία φέρνουν λουλούδια στο κτίριο της ρωσικής πρεσβείας στη Μπρατισλάβα στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Κρασνογκόρσκ κοντά στη Μόσχα. Ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματικής αποστολής Vitaly Zhitnyuk δήλωσε στο TASS σχετικά.

«Στο κτίριο της Ρωσικής Πρεσβείας στη Μπρατισλάβα, Σλοβάκοι και συμπατριώτες φέρνουν λουλούδια και ανάβουν κεριά στη μνήμη των θυμάτων της τερατώδους τρομοκρατικής επίθεσης στο Κρασνογκόρσκ κοντά στη Μόσχα», είπε. «Λαμβάνουμε πολλά συλλυπητήρια στα κοινωνικά δίκτυα και μέσω e- ταχυδρομείο.”

Ντουμπάι

Κάτοικοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φέρνουν λουλούδια στο κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας, αναφέρει ανταποκριτής του TASS.

Ο κόσμος βάζει λουλούδια στην είσοδο της διπλωματικής αποστολής. Η εθνική σημαία στο κτίριο του προξενείου κυματίζει μεσίστιη ως ένδειξη πένθους. Τόσο συμπατριώτες όσο και πολίτες άλλων χωρών που ζουν στο Ντουμπάι έρχονται να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων.

“Μαζί με τις ζωές των πολιτών μας, η τραγωδία στο Δημαρχείο του Κρόκου πήρε μαζί της ένα μέρος της καρδιάς μας. Αυτή τη στιγμή, η Ρωσία είναι γεμάτη συμπόνια, θρηνούμε μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων. Παρέχετε την απαραίτητη υποστήριξη στους τους αγαπημένους σας: με μια λέξη, μια αγκαλιά ή απλά σιωπή», αναφέρει σε μήνυμα από το προξενείο που δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου, όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα στοιχεία για τους νεκρούς.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην κυβέρνηση και τον λαό της Ρωσίας, καθώς και στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων. Επιπλέον, το τμήμα εξέφρασε την ελπίδα για ταχεία ανάρρωση όλων των θυμάτων.

Ταλίν

Κάτοικοι της Εσθονίας φέρνουν λουλούδια και κεριά στη ρωσική πρεσβεία στο Ταλίν, ανέφερε η ρωσική αντιπροσωπεία στη δημοκρατία.

«Στη μνήμη των πολυάριθμων θυμάτων των δολοφόνων, φροντισμένοι άνθρωποι φέρνουν λουλούδια και κεριά στη ρωσική πρεσβεία στο Ταλίν, πάνω από την οποία η εθνική σημαία έχει κατέβει ως ένδειξη πένθους», αναφέρει ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο τηλεγραφικό κανάλι του τμήματος. «Ευχαριστούμε όλους όσους, κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής στιγμής για τον λαό μας, έδειξαν αλληλεγγύη και συμπάθεια σε σχέση με την τρομερή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Μόσχας», πρόσθεσε το γραφείο αντιπροσωπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: