Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Ο 18ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ: ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ – «ΤΗΝ ΠΕΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ»



rentis_mat

Στη σύλληψη του 18χρονου που έριξε την ναυτική φωτοβολίδα σε ευθεία βολή έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» προχώρησε η ΕΛΑΣ την Κυριακή: Τι ομόλογησε και πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψή του.

Ένας νεαρός μόλις 18 χρονών είναι ο καθομολογίαν δράστης της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του 31χρονου αστυνομικού που εδώ και τρία 24ωρα νοσηλεύεται σε καταστολή σε ΜΕΘ στο Κρατικό Νίκαιας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για οργανωμένο οπαδό και ήταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί το βράδυ της Πέμπτης μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Κατά την ομολογία του, ο 18χρονος περιέγραψε το περιστατικό και υποστήριξε πως δέχθηκε οδηγίες για την επίθεση.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο συλληφθείς, υπήρχε πληροφορία ότι θα γίνει επίθεση προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

Κάποια στιγμή, τους ενημέρωσαν να βγουν έξω από το γυμναστήριο, όπως και έκαναν, ενώ προμηθεύτηκαν από άλλα άτομα τα αντικείμενα που πέταξαν προς τους αστυνομικούς.

Ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι σε εκείνον έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα, ενώ του έδειξαν και πώς να τη χρησιμοποιήσει για να επιτεθεί. Όταν την ενεργοποίησε, την εκσφενδόνισε αμέσως και στη συνέχεια την είδε να χτυπάει στο έδαφος και λίγο μετά τον αστυνομικό να γονατίζει. Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε, ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα.

Πώς έφτασε στα ίχνη του η ΕΛΑΣ

Νεότερες πληροφορίες θέλουν τον 18χρονο να καυχιέται για τα «κατορθώματά του» σε άλλους οπαδούς λίγο μετά τα επεισόδια και ενώ είχαν επιστρέψει οι χούλιγκαν στο γήπεδο.

«Έγινε χαμός έξω, την πέσαμε στους μπάτσους και εγώ χτύπησα αστυνομικό»,φέρεται να είπε ο 18χρονος σε άλλους οπαδούς, όταν επέστρεψε εντός του γηπέδου. Αυτή ήταν πρακτικά και η παραδοχή του εγκλήματος, που σιγά – σιγά άνοιξε τον δρόμο για να φτάσουν μπροστά του οι αξιωματικοί του τμήματος Αθλητικής Βίας της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται πως ο νεαρός είχε δεχθεί να υποβληθεί σε εξέταση DNA και είχε κάνει και εξέταση για τυχόν ίχνη πυρίτιδας επάνω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: