Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΓΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ – ΔΙΕΚΟΠΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 



lagos

Δεν αναγνωρίζεται ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής όπως ανακοινώθηκε από το δικαστήριο.

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε συγκεκριμένα στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Κανένα ελαφρυντικό για τους περισσότερους βουλευτές που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Κανένα ελαφρυντικό για τον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και για όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, στην επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Ελαφρυντικά αναγνωριστήκαν μόνο σε όσους είχαν μικρή συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, καθώς και στους πρώην βουλευτές της ΧΑ Μπούκουρα, Αλεξόπουλο Αρβανίτη και Μίχο.

Για την ηγετική ομάδα που κρίθηκε ένοχη για εγκληματική οργάνωση προβλέπεται κάθειρξη από 5 έως 15 έτη, ενώ για τα μέλη από 5 έως 10.

Παρέμβαση του Γιάννη Λαγού 

Το δικαστήριο έχει διακόψει για μισή ώρα καθώς ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος δεν είχε παραβρεθεί σε άλλες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, εμφανίστηκε σήμερα λέγοντας ότι το δικαστήριο είναι «προκατειλημμένο εναντίον μας». Η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε τι εννοεί προκατειλημμένο και αν εκπροσωπεί κάποιον άλλον εκτός από τον εαυτό του. Στη συνέχεια ο δικηγόρος του κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου. Το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα, δεν είναι γνωστό τι μπορεί να σημαίνει ένα τέτοιο αίτημα στο κλείσιμο της διαδικασίας.

 

5165139

5165144

5165155

5165159

5165160

Δεν υπάρχουν σχόλια: