2. Οι Θεσσαλονικείς αποκαλούν όλα τα τυριά ως κασέρια με μοναδική εξαίρεση τη φέτα που την αποκαλούν τυρί. Οι Αθηναίοι αντιθέτως αποκαλούν κάθε τυρί με το όνομά του, π.χ. Gouda, γραβιέρα, φέτα, κ.ά.
3. Στην προφορά των Θεσσαλονικιών δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο λάμδα, ενώ παράλληλα αντικαθιστούν τις λέξεις «μου» και «σου» με «με» και «σε» αντίστοιχα. Οι Αθηναίοι μιλάνε όπως όλος ο υπόλοιπος φυσιολογικός κόσμος. Η Αθήνα δηλαδή μιλάει με το σεις και με τα σας και έχει Πλάκα, η Θεσσαλονίκη μιλάει με το λλλλλλλιιιιιιι και απαντά «πλάκα με κάνεις»
4. Οι Αθηναίοι όταν χρησιμοποιούν την λέξη «τοστ» εννοούν αυτό το τετράγωνο ψωμάκι, ψημένο ή άψητο, ενώ οι Θεσσαλονικείς όταν αναφέρουν τη λέξη «τοστ» εννοούν οτιδήποτε ψημένο, τετράγωνο, ορθογώνιο, μακρόστενο, κυλινδρικό, σφαιρικό και πάει λέγοντας. Πάντως εδώ πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν ένα σοβαρό δίκιο, μιας και η λέξη «τοστ» προέρχεται από την αγγλική λέξη «toasted» που σημαίνει ψημένο.
5. Οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν τη ζωή τους πιο χαλλλλλλαρά σε σχέση με τους Αθηναίους που είναι μονίμως στην πρίζα. Αυτός που στη Θεσσαλονίκη ονομάζεται χαλαρός στην Αθήνα καλείται τεμπέλης
6. Οι Αθηναίοι θεωρούν ότι η μπουγάτσα είναι αυτή η γλυκιά πίτα με τη ζάχαρη και την κανέλα, ενώ οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν την μπουγάτσα ως είδος φύλλου, το οποίο μπορεί να περιέχει σχεδόν τα πάντα, π.χ. μπουγάτσα με κιμά, μπουγάτσα με σπανάκι, μπουγάτσα με στουπί, κ.ά.
7. Οι Θεσσαλονικείς είναι γνωστοί για το γούστο τους στο φαγητό, ενώ οι Αθηναίοι προτιμούν τις γρήγορες λύσεις διατροφής, γιατί πνίγονται από τη δουλειά. Απόδειξη οι πολλές ταβέρνες στην Θεσσαλονίκη και τα πολλά fast food στην Αθήνα.
8. Η τυροσαλάτα, η τυροκαυτερή και η χτυπητή για τους Αθηναίους είναι 3 διαφορετικά πράγματα, όχι όμως και για τους Θεσσαλονικείς.
9. Οι Αθηναίοι όταν θέλουν να βάλουν κάτι συνοδευτικό στην πίτα τους χρησιμοποιούν τη λέξη «σαλάτες» εννοώντας την τυροκαυτερή, τη ρώσικη, κ.τ.λ. Οι Θεσσαλονικείς αντιθέτως χρησιμοποιούν τη λέξη «αλοιφές» για τις ίδιες ακριβώς έννοιες.
10. Στην Αθήνα όταν παραγγέλνεις μια πίτα γύρο με απ’ όλα σου βάζουν μέσα τζατζίκι, ενώ στην Θεσσαλονίκη αντί για τζατζίκι βάζουν μουστάρδα και κέτσαπ.
11. Στην Αθήνα θα είσαι τυχερός αν η δουλειά σου απέχει από το σπίτι σου 45 λεπτά χωρίς κίνηση. Στην Θεσσαλονίκη απόσταση μισής ώρας από το σπίτι σου στη δουλειά σου είναι εξωφρενικά μεγάλη.
12. Η Θεσσαλονίκη απαρτίζεται από τέσσερις δρόμους (Εγνατία, Τσιμισκή, Νίκης, Περιφερειακός). Η Αθήνα απαρτίζεται από… χιλιάδες δρόμους που είναι όλοι γεμάτοι κίνηση!
13. Στη Θεσσαλονίκη είναι αδύνατο να χαθείς, καθώς πάντα μπορείς να βρεις την παραλία με ευκολία. Στην Αθήνα αντιθέτως, μπορεί να χαθείς ακόμα και στην περιοχή που μεγάλωσες.
14. Η κουζίνα των Θεσσαλονικιών έχει στοιχεία από την Ανατολή πράγμα το οποίο σημαίνει ότι χρησιμοποιούν περισσότερα μπαχαρικά και τόσο οι γεύσεις όσο και οι μυρωδιές είναι πιο έντονες. Στην Αθήνα αντιθέτως δεν χρησιμοποιούν τόσα μπαχαρικά.
15. Αυτός που στην Αθήνα ονομάζεται τρέντι στη Θεσσαλονίκη ονομάζεται ντιντής, αδερφάρα
16. Η Θεσσαλονίκη έχει Χαλκιδική, η Αθήνα θα ήθελε πολύ να έχει Χαλκιδική
17. Οι Αθηναίες ντύνονται όμορφα, οι Θεσσαλονικιές γδύνονται όμορφα
ΠΗΓΗ: koulo.gr – ΦΩΤΟ: drseeng.gr