Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Αυτό το καθίκι ο τσαρλατάνος ο Παναγιώτης Δημητράς έκανε Μήνυση σε βάρος του Λιμενικού επειδή επαναπροώθησε αλλοδαπούς στην Τουρκία



Τι αποκαλύπτουν μέσα ενημέρωσης του Αιγαίου...
Ο εκπρόσωπος της Μ.Κ.Ο «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά  στις 3 Μαρτίου 2020 σε βάρος της Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λιμεναρχείο Καλύμνου).

Όπως αποκαλύπτει το kalymnos-news.gr, η μηνυτήρια αναφορά απεστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αρχικά στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ν.Αιγαίου που με την σειρά της την διαβίβασε στην Β΄Διεύθυνση Αστυνομίας  Δωδεκανήσου (Κως), καθόσον σύμφωνα με τον μηνυτή αφορά συμβάν που έλαβε χώρα στην θαλάσσια περιοχή της Κω.

Η Β΄Διεύθυνση Αστυνομίας  Δωδεκανήσου την υπέβαλε ως όφειλε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.

Παραθέτουμε το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς:

«Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, κατ’ άρθρο 42 ΚΠΔ, στα πλαίσια του προγράμματος του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ , με αντικείμενο τις σοβαρότατες καταγγελίες που συνοδεύονται από οπτικό υλικό (το βίντεο επισυνάπτεται), εις βάρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ για παράνομη και εν δυνάμει ανθρωποκτόνο απόπειρα επαναπροώθησης σκάφους με μετανάστες ή/και πρόσφυγες στο θαλάσσιο χώρο κοντά στην ΚΩ.

Το σκάφος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ φαίνεται πως πραγματοποίησε εσκεμμένα επικίνδυνους ελιγμούς, οι μετανάστες χτυπήθηκαν με ραβδιά και η ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ καταγράφεται να πυροβολεί με δύο πυροβόλα όπλα. Σας παραθέτουμε σχετική αρθρογραφία από την είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου. Επίσης παραθέτουμε τόσο την ανακοίνωση (στα αγγλικά) της ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  στις 2 Μαρτίου όπου, μεταξύ άλλων, κατακρίνεται ρητά κάθε τέτοια πρακτική και υπογραμμίζεται η απόλυτη και θεμελιώδης υποχρέωση των κρατών για τη διάσωση στη θάλασσα αλλά και η υποχρέωση στη μη επαναπροώθηση, καθώς και τις καταληκτικές παρατηρήσεις για την έβδομη περιοδική έκθεση της Ελλάδας από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ όπου η Ελλάδα επικρίνεται τόσο για τη συγκεκριμένη συνεχιζόμενη πρακτική της όσο και για την έλλειψη σοβαρότητας των σχετικών «ερευνών» της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

Mε τιμή,
Παναγιώτης Δημητράς
«Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι».
Ο μηνυτής στρέφεται  εις βάρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ (Λιμεναρχείο Καλύμνου)  για παράνομη και εν δυνάμει όπως αναφέρει ανθρωποκτόνο απόπειρα επαναπροώθησης σκάφους με μετανάστες ή/και πρόσφυγες στο θαλάσσιο χώρο κοντά στην ΚΩ. Την μηνυτήρια αναφορά όπως αναφέρει την στηρίζει σε σχετική αρθρογραφία και σε κάποιο video που δημοσιεύτηκε.

9 σχόλια:

Λουκας 1821 είπε...

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Σε τι νομισμα μετρατε την .....τιμη ...σας κυριε ? σε ευρω ? σε δολαρια ? ....για πια τιμη αναφερεστε?

Unknown είπε...

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ.ΟΠΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΞΕΡΕΙ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΠΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ >???ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΗ Κ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ???ΓΙΑ ΠΙΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΑ!ΤΟΤΕ ΠΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΝ Κ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΙΣΗ ΓΙΑΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ??ΜΗΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΙΑ ΑΛΛΗ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ?????

Unknown είπε...

Όπου τον βλεπετε να γιουχαρετε

Ανώνυμος είπε...

Καλά θα ήταν αυτό καθ..... να το κρεμάσουν ανάποδα στην πλατεία του χωριού.

Ανώνυμος είπε...

Να πάει να γαμηθει.

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stefanos είπε...

χωρίς να έχετε επαρκεί στοιχεία γιατί βρίζετε χυδαία?.... μόνο και μόνο ότι μπορεί κάποιος να καταγγέλλει συμπεριφορές και πρακτικές που δεν συνάδουν με την συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε απέναντι σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα?... ακόμη και από όσα πιθανώς προβλέπουν οι Διεθνείς Συνθήκες? αλήθεια που είναι το βίντεο για το οποίο μιλάει ο καταγγέλλων?.... προσωπικά με αφήνουν παγερά αδιάφορο οι πολιτικές απόψεις σας.... (αν και προφανείς).... όμως να εκφράζεστε έτσι πως είναι δυνατόν να τιμά έναν Έλληνα.... ή μπας και είσαστε περίπτωση νεοελλήνων που τυχαία κατοικείτε σ αυτήν την χώρα..... ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

Unknown είπε...

Κριμα εισαι Ελληνας εσυ;;